Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 210 762 20 20
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:  210 762 20 20
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για παραγγελίες άνω των 19€
EN | GR
0

Καπνίζεις όσο ατμίζεις; Μάθε τους κινδύνους.

11/10/2024
από

Η νέα σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, και για πολλούς αυτό σημαίνει και νέες, πιο υγιεινές συνήθειες. Όταν μιλάμε για αλλαγή συνηθειών, μια κοινή πρακτική είναι η σταδιακή διακοπή των παλιών και η ενσωμάτωση των νέων στον ήδη υπάρχοντα τρόπο ζωής μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ συχνά, οι νέοι ατμιστές να παραμένουν ταυτόχρονα και καπνιστές, με σκοπό η μετάβαση από τη μία συνήθεια στην άλλη να γίνει με έναν πιο ομαλό, ανώδυνο τρόπο.

 

Ωστόσο, η ταυτόχρονη χρήση και των δύο ειδών τσιγάρου υπονομεύει τον στόχο της μετάβασης από το κάπνισμα στο άτμισμα: αντί να μειωθεί η χρήση νικοτίνης, αυξάνεται η εξάρτηση από αυτήν, αφού το κάπνισμα διαιωνίζεται, με την πραγματική πρόοδο προς την οριστική του διακοπή να καθυστερεί σημαντικά. Ένα ακόμη επικίνδυνο φαινόμενο στην παράλληλη χρήση είναι το να δημιουργηθεί στον καπνιστή η ψευδαίσθηση ότι προοδεύει, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται σε στασιμότητα!

 

Το σημαντικότερο όμως μειονέκτημα όταν κάποιος συνεχίζει να καπνίζει ενώ ατμίζει, είναι πως χάνει την ευκαιρία να απολαύσει και αναγνωρίσει τα οφέλη της μείωσης του καπνού. Το άτμισμα μπορεί να προσφέρει σημαντική ελάφρυνση από τις βλαβερές ουσίες αυτές, αλλά όταν συνδυάζεται με το κάπνισμα, αυτή η διαφορά δεν γίνεται αντιληπτή.

 

Μάλιστα, οι διαφορές που μπορεί να δει κανείς στην υγεία του με τη διακοπή του καπνίσματος είναι πλέον και μετρήσιμες. Βάσει της πρόσφατης έρευνας του CANCER RESEARCH UK, τα αποτελέσματα μετρήσεων των δυνητικά τοξικών χημικών ουσιών στο σάλιο και τα ούρα ατμιστών σε σύγκριση με εκείνα όσων κάνουν παράλληλη χρήση, έδειξαν ότι τα επίπεδα των ουσιών αυτών στους ατμιστές ήταν έως και 97% μικρότερα από εκείνα των καπνιστών/ή παράλληλων χρηστών.

Ο παρών ιστότοπος αφορά εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Με την είσοδό σας δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε άνω των 18 ετών.

Είστε 18 ετών ή άνω;